De inkomsten van Google Play zijn het afgelopen halfjaar met 67 procent toegenomen. De omzet van de App Store steegt met 15 procent.

Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Distimo. De totale inkomsten van de App Store zijn ondanks de lagere stijging wel twee keer zo hoog als die van Google Play.

Amerikanen kopen de meeste apps, gevolgd door Japan en Zuid-Korea. Nederland staat niet in de top tien van landen die de meeste apps kopen.

Populairst

De meest gedownloade gratis app in juli is Despicable Me: Minion Rush. Het was de meest populaire gratis app in zowel de App Store, Google Play en Amazon Appstore. Ontwikkelaar Gameloft was diezelfde periode mede dankzij de app de meest succesvolle uitgever.

Onder de meest gedownloade betaalde apps in juli vallen WhatsApp (App Store), SwiftKey Keyboard (Google Play) en Minecraft Pocket Edition (Amazon Appstore).

De app die de meeste inkomsten genereerde, was Candy Crush Saga. De game haalde in juli zowel in de App Store en Google Play de meeste inkomsten binnen.

Lees ook de 10 beste Nederlandse apps