De malafide Blackberry Messenger-app (BBM) is weer te downloaden in Google Play. Gedupeerden betalen 1,13 euro voor een app die uiteindelijk niet blijkt te werken.

Dat meldt PhoneArena. De app BBM is volgens de ontwikkelaar een 'onofficiële app' voor Blackberry Messenger. De online berichtendienst van Blackberry is echter beveiligd en laat geen externe apps toe.

De app was al eerder te downloaden in Google Play. Google verifieert apps niet voordat ze online worden gezet, waardoor malafide apps af en toe in Google Play weten te komen.

BBM belooft Android-gebruikers dat ze de online berichtendienst van Blackberry op eenzelfde manier als WhatsApp kunnen gebruiken.

Na de installatie downloadt BBM een apk-bestand, het bestandstype van een app, die de gebruiker handmatig moet installeren om op deze manier het installatieproces te verlengen. Google Play hanteert een terugbetalingsperiode van 15 minuten.

De ontwikkelaar roept gebruikers ook op om niet van de terugbetalingsregeling van Google Play gebruik te maken: "Vraag alsjeblieft geen terugbetaling aan, ik heb maanden aan de app gewerkt en hij werkt gewoon!"

De app is inmiddels al tussen de 1000 en 5000 keer gedownload.

Blackberry brengt BBM in september naar Android. Met de apps voor concurrerende platformen wil Blackberry de concurrentie aangaan met apps als Whatsapp en Google Hangouts.

Lees ook de 6 beste alternatieven voor WhatsApp