WhatsApp voor Windows Phone heeft een update gekregen die enkele problemen met de app moet oplossen. Zo zouden berichten sneller binnenkomen en zijn er functies toegevoegd die alleen nog beschikbaar waren voor Android en iOS.

De update tilt WhatsApp voor Windows Phone naar versie 2.10.491 en moet er onder meer voor zorgen dat de software beter functioneert, wanneer deze op de achtergrond draait.

Hierdoor zouden berichten sneller binnenkomen dan voorheen. De vertraging waarmee berichten op Windows-toestellen binnenkwamen, was een veelgehoorde klacht onder WhatsApp-gebruikers.

Emoticons

De vernieuwde app is ook uitgebreid met een aantal functies die al wel beschikbaar waren voor Android- en iPhone-gebruikers, maar nog niet in Windows Phone. Emoticons en de weergave van afbeeldingen zijn verbeterd, aldus WhatsApp, en er is een knop toegevoegd om direct vanuit de app met een contactpersoon te bellen.

De update is gratis te downloaden in de applicatiewinkel voor Windows Phone. Op diverse fora en op de downloadpagina melden sommige gebruikers wel dat de app ook na de update nog veel stroom verbruikt.

Lees ook 'De 6 beste alternatieven voor Whatsapp'