De app van de Nederlandse Douane waarmee de belastingaanslag op tijdens vakantie gekochte producten kan worden berekend, heeft na een update onder andere een nieuw uiterlijk.

Veel Nederlanders nemen graag wat souvenirs mee van vakantie. Omdat het een bijzonder, in Nederland niet te krijgen product is, of omdat het door een voordelige wisselkoers eventueel veel goedkoper is.

Met de de app van de Douane kan van zulk soort aankopen bekeken worden of die Nederland überhaupt in mogen, en of er eventueel belasting over moet worden betaald. De app werkt offline, wel zo fijn in het buitenland.

De app is na de update onderverdeeld in de categorieën 'is dit oké' en 'bereken belasting'. Met die tweede optie kan de eventueel af te dragen invoerbelasting op in het buitenland gekochte producten worden berekend.

Zo moet volgens de app over één in de VS gekochte laptop van 1500 dollar bij invoering 234,99 euro worden betaald. De app biedt een overzicht van enkele van de meest populaire producten als computers, telefoons, alcohol en sigaretten.

In de categorie 'is dit oké' kan van dieren en planten tot wapens en verdovende middelen bekeken worden wat binnen en buiten de EU meegenomen mag worden.

De app is gratis te downloaden voor iPhone en Android.