Google heeft woensdag zijn eigen Cloud Print-app toegevoegd aan de Play Store. Met de app kunnen Android-gebruikers overal via het internet documenten afdrukken op hun printer thuis.

De app maakt gebruik van de reeds bestaande Cloud Print-dienst. Via deze dienst is het mogelijk om vanaf elke plek met internet documenten en afbeeldingen af te drukken op een thuisprinter of andere printers die met een Google-account zijn verbonden. 

Hiervoor moeten de printers wel zijn aangesloten op pc's met een Chrome-browser of moet men over een speciale printer beschikken met ingebouwde Cloud Print-functionaliteit. Google heeft een webpagina met uitleg over hoe een willekeurige printer kan worden geïnstalleerd voor Cloud Print.

Alles te printen

De nieuwe app brengt de Cloud Print-functie naar Android-toestellen, zodat men ook vanaf zijn smartphone of tablet documenten uit bijvoorbeeld de thuisprinter kan laten rollen. Volgens Google is vrijwel alles te printen, omdat de app ervoor zorgt dat de Cloud Print-functie wordt opgenomen in het deelmenu van Android. 

Overigens is Google's eigen Cloud Print-app niet de eerste app die de functie beschikbaar maakt op Android-toestellen. Een onafhankelijke ontwikkelaar had eerder ook al een gratis Cloud Print-app met vergelijkbare functionaliteit ontwikkeld en gratis aangeboden via de Play Store.