De iOS-apps van Google worden steeds populairder. Inmiddels gebruikt 69 procent van de iPhone-gebruikers minstens één app van Google op zijn telefoon.

Dat blijkt uit gegevens van Onavo, een bedrijf dat zelf apps maakt voor iOS. De statistieken zijn afkomstig van miljoenen gebruikers van de apps van Onavo, meldt de Wall Street Journal.

Onavo maakt een app die bijhoudt hoeveel data andere apps op een toestel verbruiken. Daarom heeft het bedrijf inzicht in welke apps populair zijn bij iPhonegebruikers.

In augustus 2012 gebruikte 32 procent van alle iPhone-eigenaren minstens één app van Google. In mei 2013 was dat aandeel dus ruim verdubbeld.

Youtube is op 49,5 procent van alle iPhones geïnstalleerd en is daarmee de populairste Google-app. Daarna volgen Google Maps, Chrome en Google Search.

Maps

Google heeft zijn iOS-apps in het afgelopen jaar fors verbeterd. Met name het uiterlijk van apps als Gmail, Google Search en Google Drive werd flink veranderd, vaak zelfs voordat de Android-versie werd aangepast.

In december bracht Google bovendien een nieuwe versie van Google Maps naar de iPhone. Die app wordt inmiddels door ongeveer een derde van alle iPhone-eigenaren gebruikt.

De kaartendienst van het bedrijf zal eerst standaard op iOS-apparaten geïnstalleerd, maar werd vervangen door Apple Maps. Die keuze van Apple werd slecht ontvangen omdat de kaarten minder functioneel bleken te zijn.

Lees alles over Apple en Google in onze dossiers