Twitter heeft de iOS- en Android-apps geüpdatet waardoor onder andere foto's delen aanzienlijk sneller is geworden.

Dat meldt Cnet. Naast de verbeterde snelheid krijgen Twitteraars ook eerst een volledige preview van de foto te zien in plaats van een verkleinde versie.

Ook is er nu direct toegang tot foto's die zich in de afbeeldingenmap bevinden. Wanneer men op het foto-icoontje klikt, komt er een scherm omhoog met alle bestaande foto's.

Een andere opvallende aanpassing is dat bij het opstellen van een tweet de gebruiker zijn of haar volledige gebruikersnaam en avatar ziet staan. Twitter wil hiermee gebruikers een voorbeeld geven van hoe de tweet er daadwerkelijk uit zal zien. 

Dit is ook handig voor Twitteraars met meerdere accounts. Deze kunnen direct schakelen door op de avatar te tikken. Avatars worden voortaan ook getoond in de notificatiebalk van Android wanneer een gebruiker een tweet verzendt of foto uploadt. De Android-notificaties hebben eveneens een update gekregen waardoor gebruikers snel kunnen zien of het bijvoorbeeld een mention of retweet betreft.

Verder is het volgens Twitter nu ook makkelijker om datalocatie aan een tweet toe te voegen of weg te halen en is het uiterlijk van de tijdlijn in de iOS-app aangepast zodat tweets nu het hele scherm vullen.

De update voor de iOS- en Android-twitter-app zijn vanaf nu beschikbaar.