De camera-app is van de makers van takenlijst Clear en heeft een zelfde nadruk op eenvoud en touchscreen-gebaren.

Met de app Clear zette het Britse Realmac Software een trend van simpel vormgegeven apps in gang.

De todo-app staat al tijden in de top 10 bestverkochte productiviteits-apps in de App Store en kon op vele na-apers rekenen.

Met het nieuwe Analog Camara lijkt Realmac eerder de standaard camera-app op de iPhone te willen vervangen dan te willen concurreren met bijvoorbeeld Instagram.

Snel

De app combineert op een slimme manier de camera en de fotobibliotheek in één scherm. Met een verticale veeg wissel je snel tussen de centraal gepositioneerde camera en de fotorol daarboven.

Wie met twee vingers op het scherm tikt kan scherptediepte en belichting los van elkaar instellen. Met een dubbele tik stelt de camera alles weer zelf in, waarbij net als in de standaard camera de focus met een druk op het scherm is te verleggen.

Analog Camera staat het toe snel achter elkaar foto's te maken. Dat gaat gepaard met een steeds hoger oplopend geluidje, een slimme truc om het maken van iedere foto te bevestigen.

Filters

Boven het cameravenster zijn de laatst genomen foto's te zien. Druk erop en er komt een achttal fotofilters in beeld met het origineel in het midden. Daaronder staan deelknoppen voor Twitter en Facebook.

Ook kan de foto op de fotorol van de iPhone worden opgeslagen of via e-mail worden verstuurd. Daarnaast kan de foto geopend worden in andere geïnstalleerde apps zoals Instagram, Dropbox, Tumblr en iPhoto.

Download Analog Camera voor iPhone