De teller voor het aantal apps voor Windows Phone 8 staat inmiddels op ruim 145.000.

Dat meldt The Verge. Maar de rek is uit de groei. Het aantal nieuwe apps is sinds oktober vorig jaar met slechts 25.000 gestegen. Halverwege 2012 verdubbelde het aantal nog bijna.

Die groei is vooral te danken aan het aantal grote ontwikkelaars die hebben toegezegd applicaties te maken voor Windows Phone 8. Onder andere Youtube, Hulu en FourSquare hebben zelf een applicatie uitgebracht voor het besturingssysteem.

Microsoft heeft zelfs software ontwikkeld die Android-telefoons scant zodat men bij een eventuele overstap meteen kan zien of er vergelijkbare apps zijn voor Windows Phone, die vervolgens opgeslagen worden op je Microsoft ID, waarna ze makkelijk en snel te downloaden zijn op een nieuw toestel.

Instagram

Het aantal apps in vergelijking met bijvoorbeeld iOS is echter nog altijd zorgelijk weinig. iPhone- en iPad-bezitters kunnen nog altijd beschikken over meer dan 800.000 apps. Nokia is zelfs op de bres gesprongen en heeft Facebook publiekelijk gevraagd om een Instagram-app te maken voor Windows Phone. Die is nog altijd niet beschikbaar.

Desalniettemin steeg de omzet van Microsoft sinds de lancering van Windows Phone 8 met 140 procent. Volgens de hard- en softwaregigant heeft het nieuwe besturingssysteem voor smartphones, dat in oktober 2012 uitkwam, de verkoop van apps een flinke zet in de rug gegeven.