De Android-skin Home van Facebook is bijna een miljoen keer gedownload.

Dat zei directeur mobiele ontwikkeling Cory Ondrejka van Facebook donderdag, meldt TechCrunch. Hoeveel actieve gebruikers Home heeft, is niet bekendgemaakt.

Mensen met Facebook Home zouden bovendien 25 procent meer tijd op het sociale netwerk doorbrengen.

De beoordelingen van de app vallen echter nog tegen, met een gemiddelde waardering van twee sterren. "We hebben veel tijd besteed aan het doorspitten van de beoordelingen van één ster", aldus Ondrejka.

Mappen en dock

Daaruit bleek volgens hem dat mensen vooral de mogelijkheid om mappen te maken missen. Ook een 'dock' - de lijst met vaste apps onderin het scherm - vinden veel gebruikers ontbreken. Beide functies zullen in een update worden toegevoegd.

Ook een 'buddy list', een snellere manier om een chatgesprek met iemand te beginnen, zal worden toegevoegd. Nu moet nog de Facebook Messenger app worden geopend om een gesprek te beginnen.

Vrijdag is Facebook Home ook beschikbaar gemaakt voor de Galaxy S4 en HTC One, meldt Android Central. De ondersteuning voor de S4 lijkt zich nog in een bètastadium te bevinden, maar gebruikers kunnen selecteren om Home 'toch te gebruiken'.

Ook NUtech beoordeelde Facebook Home met twee sterren. Lees hier de review.