Er zijn in de applicatiewinkels van Android, iOS, Windows Phone en Blackberry tal van goede apps te vinden, maar wat zijn nu eigenlijk de beste Nederlandse applicaties?

1.) 9292

In september van 2011 gooide 9292 het roer om en bracht een geheel vernieuwde app uit. Een strakke interface, eigen reisprofiel en handig overzicht van de vertrektijden van alle haltes in de buurt horen tot de grote veranderingen. 9292 is voor alle platformen beschikbaar en is tevens voorzien van een kaart waar alle haltes en belangrijke locaties worden weergegeven. Zo wordt het mogelijk om vanuit de app direct naar het eindpunt te navigeren.

Android | iOS | Windows Phone | Blackberry

2.) Appie

De officiële app van Albert Heijn begon als een kleine app, maar is de afgelopen jaren enorm uitgebreid. Het is mogelijk om een boodschappenlijstje bij te houden, artikelen in de bonus te bekijken en recepten te vinden. Een fijne eigenschap van de app is dat Appie op basis van het boodschappenlijstje automatisch de snelste looproute door het filiaal van jouw keuze samenstelt.

Android | iOS

3.) Buienalarm

Buienalarm is de app die Buienradar, de eerste grote website die over regenbuien rapporteerde, mist. In Buienalarm wordt de regenverwachting via een grafiek getoond en kan er twee uur verder in de tijd worden gekeken of het gaat regenen en hoe veel millimeter gaat vallen. De app bepaalt de locatie op basis van een ingevoerde woonplaats of GPS en via laatstgenoemde kan Buienalarm een notificatie geven als er regen wordt verwacht.

Android | iOS

4.) Reckon

De app van de wij-recenseren-alles-website Recensiekoning is compleet vernieuwd en laat gebruikers alles recenseren. Maak een foto, zeg wat het is en geef nul tot vijf sterren als waardering. Reckon biedt een geheel eigen sociaal netwerk aan waar je op posts kunt reageren en deze kunt liken. De posts van Reckon kunnen via Facebook en Twitter worden gedeeld en via de website van Reckon worden bekeken.

iOS

5.) Thuisbezorgd

Thuisbezorgd maakt eten bestellen en bezorgen simpel. De app laat gebruikers op basis van GPS-locatie of postcode een lijst met restaurants zien die bezorgen waarna per restaurant het aanbod bekeken kan worden. Tijdens de bestelling kan worden aangegeven rond welke tijd de bezorger langskomt en afrekenen gaat via een apart Ideal-scherm.

Android | iOS | Windows Phone

6.) ING Bankieren

Van alle banken maakt ING de meeste indruk met zijn app. ING Bankieren wordt vaak geüpdatet, werkt snel en gemakkelijk en geeft je een overzicht van alle betaalrekeningen, inclusief spaarrekeningen, zakelijke rekeningen én creditcards. Het is echter de overzichtelijke en kleurrijke interface waar ING punten mee scoort.

Android | iOS | Blackberry | Windows Phone

7.) NS Reisplanner Xtra

De officiële app van de NS wordt grotendeels ontwikkeld op basis van de feedback van gebruikers. Toen NS de sectie mijn reizen uit de app haalde, werd de functie na veel klachten weer snel teruggeplaatst. Ook de informatie die de app laat zien is enorm actueel. Als een trein vertraging heeft, wordt het veelal eerder op de app dan op de stationsborden getoond.

Android | iOS

8.) Couverts

Couverts geeft gebruikers de mogelijkheid om via de app bij restaurants te reserveren. Daarnaast is de app voorzien van een apart tabblad waar de gebruiker zijn favoriete restaurants kan opslaan en laat Couverts de beoordeling per restaurant zien. Een populaire eigenschap van de app is de mogelijkheid om de menukaart in te zien. Ook de prijzen staan bij de gerechten vermeld.

Android | iOS

9.) Uitzending Gemist

De Uitzending Gemist-app van de Publieke Omroep maakt het terugkijken van televisieprogramma’s op je mobiel erg gemakkelijk. De app beschikt over handige tabbladen, waaronder nieuwe, populaire en uitgelichte uitzendingen. Uitzending Gemist past automatisch de beeldkwaliteit op de snelheid van de mobiele verbinding aan en laat gebruikers uitzendingen als tip naar anderen doorsturen.

Android | iOS | Windows Phone

10.) Flitsmeister

De op de achtergrond draaiende Flitsmeister waarschuwt gebruikers voor fliters, trajectcontroles en files. Het is mogelijk om Flitsmeister in combinatie met een navigatie-app te gebruiken en je ontvangt een notificiatie zodra er een trajectcontrole plaatsvindt of flitspaal staat. Flitsmeister is alleen te gebruiken op de A- en N-wegen en ontvangt een groot gedeelte van de informatie van zijn gebruikers.

Android | iOS

Natuurlijk zijn er ook fantastische nieuws-apps, maar die laten we in dit overzicht even buiten beschouwing.