Apple zal naar verwachting in september de iPhone 7 aankondigen. Wij sommen hier alvast de meest betrouwbare en waarschijnlijke geruchten op.

1. Er zal geen koptelefoonpoortje meer in zitten

Apple heeft volgens de geruchten de oorlog verklaard aan het poortje voor de koptelefoon. Bij de iPhone 7 zou de koptelefoon in plaats daarvan worden aangesloten op de Lightning-oplaadpoort.

Daarnaast zou Apple werken aan draadloze Beats-oordoppen. Die zouden via Bluetooth met de iPhone verbonden zijn en de naam 'Airpods' meekrijgen. Conventionele Apple-oordoppen heten 'Earpods'.

2. Het toestel ziet er bijna hetzelfde uit als de iPhone 6

De iPhone 7 zou qua uiterlijk weinig verschillen van de iPhone 6 en iPhone 6S. De witte strepen aan de achterkant van het toestel, die bedoeld zijn om de antenne meer bereik te geven, zijn waarschijnlijk wel van plaats veranderd. Die zouden niet meer aan de achterkant, maar aan de boven- en onderkant zitten. 

3. Dubbele camera

De iPhone 7 Plus wordt mogelijk aan de achterkant voorzien van een dubbele camera. Zo wil Apple voorkomen dat de camera een klein beetje uitsteekt, zoals bij de iPhone 6 het geval is. Ook moet de dubbelecameraconstructie ervoor zorgen dat de camera beter presteert bij weinig licht.

De versie van de iPhone 7 Plus met dubbele camera zal wel meer kosten dan een reguliere iPhone 7 Plus. Dat komt doordat de dubbele camera's nog niet op grote schaal geproduceerd worden.

4. Meer opslag

De nieuwe iPhone krijgt standaard 32 GB opslagruimte, waar het instapmodel eerst 16 GB had. Veel mensen vonden dat onvoldoende voor al hun apps en foto's. De duurdere modellen van de iPhone 7 zouden respectievelijk 128 en 256 GB opslagruimte krijgen.

5. Overige upgrades: waterdicht, nieuw touchscreen

Deze geruchten komen van bronnen die in het verleden kloppende informatie over Apple-producten brachten, maar die niet zo betrouwbaar zijn als de voorgaande geruchten.

Mogelijk krijgt de iPhone 7 ook een waterafstotende laag, waardoor het toestel waterdicht wordt.

Tot slot gaan er geruchten dat het scherm een update krijgt. Apple zou in plaats van in-cell-technologie, die vanaf de iPhone 5 wordt gebruikt, teruggaan naar glass-to-glass-aanraaktechnologie. Die is accurater.