Dit is de toekomst van op vakantie gaan

Luc Pannecoeck, general manager Amadeus Benelux, nam ons tijdens zijn sessie mee naar de toekomst van het op vakantie gaan. 

Met een verdubbling van het aantal passagiers in de komende 30 jaar en het doel om de C02-uitstoot in 2050 gehalveerd te hebben, komt er veel aan te pas om in de toekomst dit allemaal goed te laten verlopen. 

Vliegtuigen

Vliegtuigen zullen in de toekomst geen ramen meer hebben. Er komen aan boord ruimtes die voor allerlei doeleinden kunnen worden ingezet. Om een potje virtual golf te spelen bijvoorbeeld, maar ook om te vergaderen. 

De stoelen gaan zich aanpassen aan de persoon die erin zit. Dit biedt mogelijkheden, omdat je nu per persoon je eigen prijs betaalt. Je kan er voor kiezen om meer ruimte in te nemen bijvoorbeeld voor een hoger tarief. Je gaat dus betalen voor de ruimte die je in het vliegtuig inneemt.

Het plafond wordt mogelijk doorzichtig en er komen schermen waarop je kan zien waar je over vliegt. Ook ontvang je dan bijvoorbeeld daarbij informatie over de geschiedenis van de plek waar je op dat moment overheen vliegt.

Luchthavens

Auto's zullen zo veel mogelijk vermijd worden. Parkeerplaatsen blijven bestaan, maar het liefst zijn er zo min mogelijk auto's te vinden rondom een airport. Er komt meer groen, iets waar Schiphol nu al probeert op in te spelen. Ook de check-in balies zullen verdwijnen. 

Over twintig jaar neem je je bagage ook al niet meer mee naar het vliegveld. Je dropt je koffer bij de Starbucks om de hoek, of bij de bij jou huis dichtsbijzijnde McDonald's en vanuit daar wordt je koffer naar het vliegveld gebracht.

Hotels

Er komen in de toekomst niet alleen sterren om de luxe van een hotel aan te geven. We gaan ook sterren uitdelen voor de veiligheid van een hotel. Voor het boeken van het hotel, hoef je zelf geen klik meer op je computer op mobiel te doen. Dit doet een virtuele assistente allemaal voor je. Eenmaal aangekomen in het hotel, word je geholpen door een robot die de check-in voor je regelt.

En dan kan je toch echt gaan doen waar je voor kwam: genieten van je vakantie.

Tip de redactie