Santa Barbara ligt op een prachtig schiereiland aan de Caribische Zee en aan het ‘Spaanse Water’; een beschutte en natuurlijke haven.

Het hotel zelf ligt op een resort van 27 hectare, dat op haar beurt is gesitueerd op een grote, voormalige plantage van maar liefst 2.000 hectare; de Santa Barbara Plantage. Hier proef je de historie van het verbouwen van suikerriet, later gevolgd door de teelt van zaden om jaren later om te schakelen naar zout dat in enorme hoeveelheden werd gewonnen.

Plantage

Meer dan een eeuw geleden werd de plantage opgedoekt. Het gebied is nog steeds enorm van afmetingen; vanaf de toegangspoort duurt het nog 10 minuten met de auto voordat het Santa Barbara Beach & Golf Resort in zicht komt. Het resort omvat de Marina, een jachthaven met 135 ligplaatsen, de 18-holes ‘Old Quarry Golf Course’, een villawijk aan de kust met uitzicht over de Caribische Zee en het Spaanse Water, en het hotel zelf.

Luxury resort

Op deze historische grond biedt het luxueuze, 350 kamers tellende, 5-sterren Santa Barbara Beach & Golf Resort Curaçao diverse restaurants en bars, een jachthaven en de al genoemde golfbaan, een tenniscomplex met vier tennisbanen en witte zandstranden. Naast luieren en genieten, kun je offshore duiken, snorkelen en zeilen of natuurlijk heerlijk genieten in de fantastische Spa. Voor elk wat wils dus in deze Ultimate Meeting Destination op Curaçao.