AMSTERDAM - Er zijn wereldwijd al ruim 500 miljoen Androidapparaten geactiveerd. Daar komen er elke dag nog 1,3 miljoen bij.

Dat laat Hugo Barra, director of Product Management bij Android, via Google+ weten.

Dat er 500 miljoen smartphones en tablets met Android zijn geactiveerd, betekent niet dat er een half miljard Androidapparaten actief zijn.

Toch is het een behoorlijke mijlpaal voor Google. Momenteel is Samsung de grootste Androidfabrikant. Daarnaast maken bedrijven als HTC, Sony en LG gadgets met het mobiele besturingsssyteem.

Lancering

In juni berekende NU.nl dat Apple sinds de lancering van de eerste iPhone 5 jaar geleden 218 miljoen iPhones verkocht heeft. Uiteraard gaat het hier maar om één toestel.

In juni werd ook bekendgemaakt dat er per dag 900.000 Androidtoestellen worden geactiveerd. Dat aantal is inmiddels opgelopen tot 1,3 miljoen. De lancering van de Galaxy S III in mei in Europa en in juni in de Verenigde Staten heeft daar waarschijnlijk aan bijgedragen.

Beweeg de cursor over de lijn om de aantallen te zien. De gegevens zijn afkomstig van Google. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen