Bewoners van de Oosterparkbuurt in Oost schrokken zondagnacht opnieuw wakker van een harde klap. Bij een geldautomaat aan de Iepenweg, nabij de Eerste Oosterparkstraat, vond een plofkraak plaats. Er is schade aan zowel het pand waar de geldautomaat inzit als aan de woning.

Rond 05.20 uur ging er een explosief af bij de geldautomaat. Een omwonende laat aan AT5 weten dat het een "vreselijk harde knal" was. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de plofkraak. Er is nog geen zicht op mogelijke verdachten.

De politie vraagt omwonenden die iets gehoord of gezien hebben zich te melden. Ook mensen met een dashcam in hun auto of een videodeurbel worden verzocht om met de beelden te komen bij de politie.

Het is de tweede keer binnen twee weken dat de Oosterparkbuurt opgeschrikt wordt door een plofkraak. Op 25 juli ging er een explosief af op het Beukenplein die zorgde voor een enorme ravage. Zowel aan de winkel als aan het naastgelegen trappenhuis van een appartementencomplex. De brokstukken lagen toen tot aan de kruising.

Vorig jaar oktober werd een medewerker van de winkel bij de Iepenweg vastgebonden tijdens een gewapende overval in de vroege ochtend.