Heel heftige beelden uit een woning op IJburg. In december van het afgelopen jaar vreest een bewoner voor zijn leven als twee mannen hem met grof geweld overvallen. Het slachtoffer raakt niet alleen gewond, ook nemen de overvallers vijf exclusieve horloges mee.

Het slachtoffer is alleen thuis in zijn woning aan de IJburglaan, als er op dinsdagavond 7 december rond 23.30 uur wordt aangeklopt. Hij denkt dat het om een bezorger gaat en opent de deur. Maar dan wordt meteen duidelijk dat het foute boel is, want hij voelt dat er iemand hard tegen de deur duwt.

Ook duikt er een tweede persoon op bij de deur. Het slachtoffer probeert de deur met al zijn kracht dicht te duwen, maar de twee weten dit te voorkomen. Er ontstaat een worsteling die zich even verplaatst naar buiten, maar al vrij gauw weten de twee overvallers het slachtoffer weer naar binnen te krijgen. En daar gaat de worsteling verder.

Het slachtoffer wordt meerdere keren hard met een vuurwapen op zijn hoofd geslagen, waardoor hij begint te bloeden. Na een tijdje gaan de twee mannen er weer vandoor. Ze nemen onder meer vijf exclusieve horloges mee en laten het slachtoffer gewond achter.


"Wat het slachtoffer heeft meegemaakt is extreem heftig en beangstigend", zegt Margareth Bannor van de politie Amsterdam. "Hij heeft echt gevochten voor zijn leven, waarbij hij meerdere verwondingen opliep. Die verwondingen herstellen, maar het veiligheidsgevoel in zijn eigen woning is ernstig aangetast."

De eerste verdachte is een man van ongeveer 1 meter 80 lang, hij wordt geschat tussen de 18 en twintig jaar oud. Hij heeft een lichtgetinte huidskleur en een smal postuur. Ook verdachte twee is een man met een lichtgetinte huidskleur. Hij heeft donkere ogen en wenkbrauwen en wordt geschat tussen de 18 en 23 jaar oud. Ook hij is zo'n 1 meter 80 lang. Hij heeft een fors postuur en een opvallend grote puntneus, aldus het slachtoffer.

Verder zijn er foto's van twee van de gestolen horloges, een Rolex en een Breitling. Wellicht zijn deze ergens te koop aangeboden na 7 december. Ander mogelijk aanknopingspunt: de twee reden na de overval weg in een rode auto over de IJburglaan naar de kruising met de Haringbuisdijk.

"Wij willen heel graag weten wie er verantwoordelijk zijn voor de gewelddadige overval", zegt Bannor. "Herkent u de verdachten of heeft u meer informatie over de horloges of de auto? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op."