De politie heeft donderdagavond twee mannen opgepakt na een incident in de stad. De twee werden door agenten met getrokken wapens uit hun auto gepraat op de N200 bij station Halfweg-Zwanenburg, net buiten de stad. Een voorbijganger filmde de arrestatie en appte het naar AT5.

Een woordvoerder van de Amsterdamse politie laat weten dat de auto vanwege het incident, dat eerder op de dag plaatsvond, gesignaleerd stond. Toen agenten de auto 'in het snotje' kregen werden er zeker zeven politiewagens opgeroepen, zo is te zien op beelden van een omstander.

Rond 22.00 uur kreeg de auto een stopteken. Via de luidspreker van een van de politieauto's sprak een agent de mannen toe. "Naar achteren lopen, stapje naar links". Nadat de twee in de boeien waren geslagen doorzochten agenten de auto.

De politiewoordvoerder wil uit privacyoverwegingen niet zeggen om wat voor incident het ging. "Maar dit gebeurt natuurlijk niet zomaar." Doorgaans wordt deze manier van aanhouden, die onder politiemensen bekend staat als een BtGV (Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten), gebruikt als verdachten vuurwapengevaarlijk zijn.