Op Schiphol ligt de Aalsmeerbaan er vanwege groot onderhoud uit en dat betekent dat de Buitenveldertbaan ruim 2,5 keer vaker wordt gebruikt.

"Het regent klachten", zegt Maurice van Uden van Vliegherrie.nl",maar dat is ook logisch want er komen gewoon 400 vliegtuigen per dag over onze wijken heen."

"In Buitenveldert zitten we opgehokt en kunnen we intussen helemaal niets meer", leest Van Uden een van de vele klachten voor. Ook in Duivendrecht is het bal, Jopie Euwe-Beaufort kan met bezoek niet meer in de tuin zitten: "We kunnen elkaar niet verstaan, om de minuut komen ze voorbij. Ik zou het wel heel erg vinden als dit alle mooie dagen zo is."

Want ja, het onderhoud is nog tot en met half juli. "Ik denk: doe het dan in de winter. Of doe het dan tijdens corona", verzucht Euwe-Beaufort.

Volgens Van Uden zijn er ook best andere oplossingen te vinden, maar laat het eens te meer zien dat Schiphol volgens hem veel te groot is geworden: "Ze moeten krimpen of verhuizen. En het liefst allebei gezien onze klimaatdoelstellingen."