De voetgangersvereniging is boos op de gemeente. Ze vinden dat ze vergeten worden in de steeds drukker wordende mêlée van terrassen en andere obstakels op de stoep en daardoor de straat op worden gejaagd.

"Je moet gewoon met een totaalblik kijken en niet alleen maar met een soort van verkokering en alleen maar naar die horeca. Hoezeer ik het ook de horeca gun dat ze even een extra centje maken, maar gemeentebestuur, denk nou eens even na met wat je doet. Dat kan veel beter dan wat je nu in die terrassennota hebt verzonnen", zegt Patty Muller van de voetgangersvereniging.

Hoewel de coronaterrassen sinds vorige week in het Wallengebied al niet meer zijn toegestaan, zorgt de toenemende drukte, werkopbrekingen, fietsen en dus ook terrassen ervoor dat er volgens de vereniging gevaarlijke situaties ontstaan. Berry den Brinker, ook van de vereniging en slechtziend, gaat in zijn eentje niet meer zonder helm de straat op.

De vereniging is vooral boos op het stadsbestuur dat de Voetgangersnota in een diepe la lijkt beland; ze willen dat die weer door de gemeenteraad wordt behandeld en dat er overal in Amsterdam stoepen zijn met een breedte van 1 meter 80 voor voetgangers.