Het Concertgebouw heeft officiële waarschuwing van Handhaving gehad omdat ze vandaag open zijn tegen de regels in. Burgemeester Halsema laat weten te zien dat culturele instellingen het loodzwaar hebben, maar dat de regels gelden voor iedereen. Ook bijvoorbeeld openstelling horeca is en wordt in Amsterdam niet gedoogd. Deze waarschuwing is de eerste stap in de handhaving.

Uit protest tegen de coronamaatregelen openen vandaag heel wat Amsterdamse cultuurinstellingen de deuren. Zo is het Concertgebouw ingericht als kapsalon, want die mogen wel open. Mensen die aan een knipbeurt toe waren kunnen zich onder handen laten nemen op het podium onder de klanken van het complete Concertgebouworkest.

De hele dag zijn er verschillende acties in de stad. De Kleine Komedie is vandaag ook een kapsalon. Tussen de bedrijven door komen cabaretiers als Youp van ' t Hek, Claudia de Breij en Freek de Jonge optreden. Het theater roept de politiek op om de cultuursector serieus te nemen en noemt de actie met 'een knipoog, passend binnen de huidige maatregelen'.

Omdat het niet mag kunnen de theaters en musea kunnen wel een bezoekje van handhavers verwachten liet burgemeester Halsema gisteren weten. Toch zetten de kunstinstellingen de actie door.

Geen plankenkoorts voor kappers die theaters helpen bij protest
46
Geen plankenkoorts voor kappers die theaters helpen bij protest