Theaters en musea in Amsterdam die morgen meedoen aan de zogeheten Kapsalon-actie om aandacht te vragen voor de cultuursector kunnen handhavers verwachten. Dat schrijft de burgemeester in een brief aan de culturele instellingen.

Aan de actie doet onder andere De Kleine Komedie mee en het Concertgebouw, maar ook het Amsterdam Museum en het Van Gogh Museum. In de brief schrijft Halsema: "Kunst en cultuur brengen troost en zijn een belangrijk fundament van onze stad. Nu dat fundament al zo lang is weggevallen, begrijpen wij uw teleurstelling en ook de financiële noodzaak voor perspectief."

Tegelijkertijd wijst ze de deelnemende theaters van de actie er op dat de coronamaatregelen niet voor niets zijn. "Die heeft het college te handhaven. Dit betekent dat u handhaving kunt verwachten indien u uw voornemen doorzet." Wel laat de burgemeester weten dat als de theaters een demonstratie willen organiseren, het stadsbestuur bereid is om dat te faciliteren.

Eerder vandaag liet cabaretier en mede-initiatiefnemer van Theater Kapsalon Diederik Ebbinge weten dat de kaarten van de 'kappersafspraken' in de Kleine Komedie binnen een minuut zijn uitverkocht. De bezoekers kunnen optredens van Brigitte Kaandorp, Jochem Myjer, Claudia de Breij, Henry van Loon, Ton Kas en Yentl en de Boer bekijken.