Bewoners van Nieuw-West kunnen deze week op twee avonden hun verhaal doen over de plannen van de gemeente om doorgaand verkeer van de Sloterweg te weren. Er wordt morgen namelijk een extra inspraakavond georganiseerd.

Dat heeft de gemeente gisteren laten weten. Het plan is omstreden, onder meer omdat automobilisten vrezen ver om te moeten rijden en bewoners van omliggende buurten bang zijn dat het daar veel drukker op de weg wordt. Toch zijn er ook voorstanders, zij wijzen erop dat er veel ongelukken op de Sloterweg zijn gebeurd.

Vanavond stond er sowieso al een inspreekavond op de agenda en morgen is dus de volgende. In totaal komen zo'n 130 insprekers aan het woord. Ze beginnen beide dagen om 17.00 uur en duren tot 23.00 uur. Het gaat om digitale bijeenkomsten, waarbij gemeenteraadsleden de insprekers ook vragen kunnen stellen.

Aanstaande donderdag vindt er in de Stopera tijdens een commissievergadering een debat met wethouder Egbert de Vries (Verkeer) plaats over het plan. De gemeenteraad zal waarschijnlijk volgende week een besluit nemen.

Er wordt al jaren over de Sloterweg gediscusssierd. Dat er kentekencamera's komen waarmee automobilisten die niet in de straat wonen worden bekeurd is inmiddels vrijwel zeker. Er liggen nu twee varianten. Verschil tussen de twee overgebleven varianten is de hoeveelheid camera's.