Zondagmiddag heeft er opnieuw een demonstratie tegen de coronamaatregelen plaats gevonden. Deelnemers verzamelden zich om 12.00 uur bij het Olympisch Stadion, het Westerpark en het Oosterpark. Vanaf daar gingen ze naar het Museumplein, waarna er een mars door de stad werd gelopen.

Met de betoging wilden de organisatoren terugblikken op het afgelopen jaar en vooral op 17 januari 2021. Toen was een coronademonstratie verboden, maar kwamen er toch duizenden mensen naar het Museumplein. Uiteindelijk werd er toen door de Mobiele Eenheid ingegrepen.

De demonstratie van zondag is door de gemeente toegestaan. Wel heeft burgemeester Femke Halsema het Museumplein, het Olympsich Stadion, het Westepark, het Oosterpark en de looproutes aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Iedereen in dit gebied kon preventief worden gefouilleerd.

In een brief heeft Halsema de demonstranten gevraagd om anderhalve meter afstand te houden en het Museumplein opgeruimd achter te laten. "Ik vraag u tot slot dringend om te letten op mensen die het demonstratierecht misbruiken om de wet te overtreden of geweld willen gebruiken en bij dreiging of vermoedens ervan meteen weg te gaan."

Op 3 januari vond het laatste grote coronaprotest op het Museumplein plaats. De politie ontruimde het Museumplein uiteindelijk. Toen demonstranten daarna in een stoet naar het Westerpark wilden lopen, ontstond er een confrontatie met agenten die hen tegenhielden.