De gemeente en politie ondernemen actie na de reeks gewapende overvallen op telefoonwinkels in Zuidoost. Bij winkelcentrum de Amsterdamse Poort zal de politie dagelijk met extra mensen verscherpt toezicht houden in het gebied.

Afgelopen woensdag vond er opnieuw een overval plaats op een telefoonwinkel aan het Bijlmerplein, de vierde in korte tijd. Naast de verhoogde politieinzet zal de gemeente een particulier bedrijf inhuren dat extra beveiligers levert om ondernemers in het winkelgebied te ondersteunen. Daarnaast wordt het cameratoezicht aangepast, met meer en langer aandacht voor winkels die een hoog risico lopen.

Ondernemers in het winkelgebied zijn bezorgd, daarom worden deze korte termijn maatregelen nu genomen. Politie en gemeente willen de veiligheid in het gebied vergroten. De winkelmedewerkers die slachtoffer waren van een overval hebben nazorg gehad. Agenten en ambtenaren hebben een bezoek aan de getroffen zaken gebracht.

Gisteren besloten de telecomproviders KPN en Vodafoneziggo de voorraad telefoons uit de meeste winkels in en om Amsterdam te halen om de veiligheid te waarborgen na de reeks overvallen op telefoonwinkels.