Er is komend weekend beperkt trein- en metroverkeer mogelijk bij station Amsterdam Zuid, omdat er wordt gewerkt aan een tweede reizigerspassage.

De werkzaamheden beginnen donderdag om 20.00 uur. Vanaf dat tijdstip rijden er minder treinen van en naar het station. Vanaf vrijdagochtend rijden er ook minder metro's. Naar verwachting rijden de treinen en metro's vanaf maandagochtend weer de normale dienstregeling.

Bij het station wordt het hele weekend gewerkt aan de Brittenpassage, de toekomstige tweede reizigerstunnel van station Zuid. Het dak van de stationspassage bestaat uit zeven delen van zo'n 70 meter lang. Eén deel werd eind 2019 op zijn plek geschoven, komend weekend volgen het tweede en derde dakdeel. Dit gebeurt vanaf een bouwterrein tussen de metrosporen, vlak naast het station.

Het schuiven van de 3 miljoen kilo wegende dakdelen is voor belangstellenden van dichtbij te bekijken. De organisatie stelde een inschrijfformulier open waar zij zich konden aanmelden. Ook is er een webcam met livebeelden van de werkzaamheden.