Een 35-jarige man is zondag rond 6.00 uur neergeschoten in een bedrijfspand aan de Stekkenbergweg in het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost. Hij is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht en verkeerde zondagochtend nog in kritieke toestand.

De politie vermoedt dat er een feest gaande was tijdens de schietpartij. Volgens een getuige waren er veel mensen in het pand. Er zouden ook flessen drank en lachgas gevonden zijn.

Meerdere ambulances, brandweerwagens en een mobiel medisch traumateam werden opgeroepen. Het slachtoffer is door een ladderwagen van de brandweer vanaf de eerste etage van het pand gehaald.

De omgeving en het pand zijn afgezet door de politie. De forensische opsporing is ook aanwezig om te achterhalen wat er is gebeurd.

Tot nu toe gaat de politie uit van één verdachte, deze is tot op heden nog niet aangehouden. Ook kan de politie nog geen signalement naar buiten brengen.

Om meer te weten te komen over het incident, roept de politie getuigen op om zich te melden: "Bij een feest zijn natuurlijk veel mensen aanwezig. Dat betekent ook veel getuigen. We spreken heel graag met de mensen die we vanmorgen nog niet hebben gesproken", aldus de woordvoerder.

Ook is de politie op zoek naar beelden. "Van een dashcam, van een smartphone of van mensen die zijn weggelopen. Die zijn van cruciaal belang." De woordvoerder benadrukt daarbij dat deze ook anoniem opgestuurd kunnen worden via meld misdaad anoniem.