Vervoerders binnen de gemeente Amsterdam laten tijdens Pride voertuigen rondrijden in regenboogkleuren. Zo levert GVB een tram en Connexxion twee bussen met de kleurrijke bestickering, die ook na Pride nog een jaar door de stad zullen rijden.

Naast de regenboogkleuren zal ook het woord 'welkom' in meerdere talen op de tram en bussen staan. Volgens Egbert de Vries, voorzitter van de Vervoerregio, is dat om duidelijk te maken dat iedereen welkom is in het Amsterdamse openbaar vervoer.

"Ook lhbti-personen moeten elk moment van de dag veilig in bus, tram of metro kunnen stappen. Wij willen dat iedereen zich welkom bij ons voelt. Dat laten we nu met de regenboogbussen en regenboogtram zien. Niet alleen tijdens Pride, maar een heel jaar lang."

Op donderdag 29 juli zal de eerste regenboogtram door de stad rijden. Dat is twee dagen voor de officiële start van Pride op 31 juli begint.

Het is niet de eerste keer dat de kleur van een regenboog in het openbaar vervoer in Amsterdam voor de Pride wordt gebruikt. Zo introduceerde het GVB in 2018 de roze Pride-pont. Het jaar daarvoor reed de regenboogtram ook al door de stad.