In het Olympisch Stadion in Amsterdam is vrijdag de campagne Jij Staat Niet Alleen van start gegaan. Het doel van de campagne is om het veiligheidsgevoel van meisjes en vrouwen te vergroten en seksuele intimidatie en geweld tegen te gaan. Het initiatief koppelt jonge Amsterdamse vrouwen aan een vrouwelijke coach die ze begeleidt en steunt.

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam was aanwezig bij de lancering van het initiatief. "Als je het vergelijkt me andere wereldsteden, is Amsterdam relatief veilig, maar er zijn nog veel te veel verhalen van jonge vrouwen die op straat, internet of thuis geïntimideerd worden", aldus de burgemeester.

Dat de campagne hard nodig is, bevestigen jonge vrouwen die aanwezig waren bij de lancering door hun persoonlijke ervaringen te delen.

Volgens Halsema moet het probleem op verschillende manier aangepakt worden. "We kunnen zorgen dat de meiden goed opgevangen worden, dat we hun zelfvertrouwen herstellen. Maar we kunnen ook de cultuur aan de orde stellen waarin dit kan gebeuren en de daders oppakken en vervolgen."