Agenten in Amsterdam hebben zondagavond automatische vuurwapens gevonden in een uitgebrande bestelbus op de August Vermeylenstraat in het stadsdeel Nieuw-West. De vondst werd gedaan na een schietpartij in de Maassluisstraat, waarbij een 27-jarige vrouw om het leven kwam.

Een woordvoerder van de politie laat maandag weten dat er onderzocht wordt of de bestelbus inderdaad de vluchtauto van de daders was. De Volkswagen Caddy vloog een paar minuten na de schietpartij in brand. Omstanders filmden vermoedelijk dezelfde Volkswagen Caddy in de Maassluisstraat.

"Er is met veel geweld en automatische vuurwapens geschoten op een voertuig", zegt de woordvoerder. "Daar zaten twee mensen in, een man en een vrouw. Die vrouw zat achter het stuur en is geraakt. En ze is later in het ziekenhuis behandeld aan haar verwondingen, maar ze is helaas overleden."

De politie meldde zondag dat er kort voor de schietpartij ook automatisch wapens waren gevonden op de Cornelis Lelylaan. Die vondst bleek niets te maken te hebben met de schietpartij. Het ging bovendien niet om meerdere echte wapens, maar om één airsoftwapen.

De politie hield eerder op maandag een twintigjarige verdachte aan.