De twee mannen die afgelopen zondag de vrouw van PSV-spits Eran Zahavi en hun kinderen overvielen, zijn elk op een eigen fiets naar de woning aan de Arenborg in Buitenveldert gereden. Dat liet de politie dinsdag weten in het NPO-programma Opsporing Verzocht.

De politie vroeg omwonenden en bedrijven in de buurt om beelden van beveiligingscamera's te bewaren, terug te kijken en eventueel te delen.

"Om te beginnen moeten mensen letten op de combinatie van de twee mannen: een met een lichte huidskleur de andere met een donkere huidskleur. Allebei zijn ze rond de twintig jaar oud. Ze zijn in ieder geval aangekomen op de fiets", zei een woordvoerder van de politie in het programma.

In de woning droegen de daders handschoenen. "Die kunnen ze natuurlijk hebben uitgedaan of hebben weggegooid", vervolgde de woordvoerder. "Hetzelfde geldt voor de polo met daarop het TNT-logo en de jassen die zij droegen. Daarnaast kunnen mensen ze mogelijk herkennen aan de zwarte tas - met hengels bovenop - die ze bij zich hadden."

Een van de overvallers deed zich voor als postbezorger. Nadat de vrouw van Zahavi de deur had geopend, drongen hij en zijn handlanger de woning binnen. Ze bonden de vrouw, haar drie kinderen en een kind dat op bezoek was vast.

De daders gingen er met persoonlijke eigendommen en contant geld vandoor. Ze lieten de vrouw en vier kinderen hulpeloos achter.