Bewoners van het Oostelijk Havengebied in Amsterdam die slecht ter been zijn, kunnen vanaf woensdag door een vrijwilliger met een elektrische wagen rondgereden worden. De zogenoemde Eestermobiel is een initiatief van buurtcoöperatie de Eester, die het groeiende aantal ouderen in de buurt wil helpen mobiel te blijven.

"Het lijkt me een mooie manier om iets voor mijn buurgenoten te doen. Ik hoop dat het bevalt, dat gaan we zien", aldus een vrijwilliger.

"Ik wil binnenkort naar het tuincentrum om met wat plantjes een beetje fleurigheid op mijn balkon te brengen, dan is dit natuurlijk een uitkomst", zegt buurtbewoner Wilma Adriaans. De Eestermobiel is zo ingedeeld dat er in de achterbak ruimte is voor een kleine rolstoel of een rollator.

"Deze buurt is natuurlijk gebouwd voor jonge gezinnen, maar de buurt bestaat al een poosje en mensen worden ouder. Niet iedereen is nog even goed ter been", laat organisator Marijke Krabbenbos weten. "We zagen deze vorm van buurtvervoer in de Pijp en dachten: is dat niet ook iets voor onze buurt?"

De Eestermobiel is bedoeld voor kleine ritjes in de buurt, zoals een bezoek aan het winkelcentrum, het tuincentrum of de dierenarts.