De politie heeft in het opsporingsprogramma Bureau 020 beelden vrijgegeven van een man die meerdere banners bij de test- en vaccinatielocatie in de RAI heeft vernield. De doeken maakten duidelijk in welke richting mensen moeten lopen voor hun coronatest of vaccinatie.

De verdachte was in de nacht van 10 op 11 maart op het perron van station RAI. Hij liep de trap af en ontweek de uitcheckpoortjes via een openstaande deur. In een video is te zien dat hij over het Europaplein richting de RAI loopt. Op de testlocatie sneed hij met een scherp voorwerp meerdere banners stuk.

"Waarom de man de banners vernield heeft, is niet duidelijk. Het lijkt er wel op dat de verdachte het specifiek op de doeken gemunt heeft", zegt een woordvoerder van de politie Amsterdam. "De GGD heeft als gevolg van de vernieling de banners moeten vervangen. Dit is vervelend voor zowel de medewerkers van de GGD als de mensen die zich daar laten testen."

De man wordt tussen de 25 en 30 jaar oud geschat. Volgens de politie heeft de verdachte "een lichte huidskleur, donkerblond tot lichtbruin krullend haar en korte gezichtsbeharing". Ook lijkt de verdachte zogenaamde O-benen te hebben.