Honderden liefhebbers van nachtclubs in Amsterdam doen over een week mee aan een 'clubwalk' door de stad. Tijdens de tocht door de stad mogen ze ook - met maximaal twee tegelijk - bij de clubs naar binnen.

Er doen vijf clubs mee: Supperclub x Bar Rouge, Kopstootbar, Escape, Club NL en Disco Dolly x Cannibale Royale. De route duurt anderhalf tot twee uur. In de clubs draaien dj's en bij de uitgang krijgen de deelnemers een cocktail die ze mogen opdrinken als ze buiten lopen.

Tickets kosten zo'n 46 euro; dat bedrag wordt verdeeld over de vijf clubs. "Ik denk dat mensen staan te popelen om wat leuks te doen, dus het is een sympathieke actie, maar het is ook bedoeld om een paar eurootjes te verdienen", zegt Jamie van der Will, eigenaar van de Kopstootbar, tegen nieuwspartner AT5.

Er zijn inmiddels achthonderd kaartjes verkocht voor de clubwalks op vrijdag 23 april, zaterdag 24 april en zondag 25 april. De deelnemers worden verdeeld over tijdvakken, zodat het niet te druk wordt.

Van der Will zegt dat er in de ongeveer vijf minuten dat de clubs de deuren openen "lopend een dansje" gedaan kan worden; stilstaan mag binnen namelijk niet. Volgens hem worden de coronaregels niet overtreden. "Het is gecheckt. Er is een jurist mee bezig en de gemeente weet ervan. Het is een legale walk en er wordt binnen geen drank gedronken."

Sinds 15 maart zijn de clubs al gesloten, al mochten ze in de zomer even open als bezoekers bleven zitten. Van der Will kijkt dan ook naar de clubwalk uit. "We willen mensen lekker het gevoel geven van uitgaan, maar dan op een verantwoorde manier."