Studenten die op de Campus Uilenstede wonen, kunnen voor de start van het nieuwe studiejaar rookmelders in hun kamer verwachten. Ook worden alle deuren van het complex in Amsterdam vervangen door brandwerende exemplaren.

Een brand die in februari op de vierde verdieping van een van de flats uitbrak, is de aanleiding voor de aanpassingen. Een aantal studenten moest worden behandeld na het inademen van rook. Nadien bleek dat niet alle studentenwooneenheden een rookmelder hebben.

Studentenhuisvester DUWO heeft de brandveiligheid van het gebouw laten onderzoeken. "We kwamen erachter dat de deuren niet brandvertragend genoeg waren. Alle deuren van Uilenstede worden nu veranderd, zodat brand niet kan overslaan", vertelt de vestigingsdirecteur van DUWO Amsterdam.

"We hebben gezien dat er veel onrust was bij de bewoners van de flats. Zij vinden dat de rookmelders nodig zijn en dat vinden wij ook", laat DUWO weten. "We hebben besloten om Uilenstede naar voren te trekken en nu met de plaatsing van de deuren ook meteen de rookmelders installeren."

De huisvester inspecteert meerdere keren per jaar of er geen spullen in de gangen staan, zodat de bewoners het gebouw bij brand veilig kunnen verlaten. DUWO gaat de studenten nu ook beter informeren over wat er moet gebeuren als er brand ontstaat.