De politie heeft woensdagavond een 23-jarige Amsterdammer aangehouden in verband met een dodelijke schietpartij in oktober vorig jaar in Osdorp. Daarbij kwam een 33-jarige man om het leven. Eerder deze week werd in het onderzoek al een 26-jarige man uit de gemeente Haarlemmermeer opgepakt.

De politie vermoedt dat het slachtoffer niet het beoogde doelwit was. Hij reed in de nacht van 19 oktober op 20 oktober in een geleende zwarte Volkswagen Polo. Rond 2.00 uur werd hij onder vuur genomen tussen Vreedenhaven en Hoekenes. Buurtbewoners die de schoten hoorden, belden de politie. Het slachtoffer werd gereanimeerd en overgebracht naar een ziekenhuis, maar overleed daar aan zijn verwondingen.

Na de schietpartij werd onder het voertuig een peilbaken aangetroffen, een apparaat waarmee de auto gevolgd kan worden. De volgapparatuur blijkt in de nacht van dinsdag 13 oktober op woensdag 14 oktober, vijf dagen voor de schietpartij, onder de auto te zijn geplaatst op de hoek van de Nicolaas Beetsstraat met de Kinkerstraat.

De twee aangehouden verdachten zitten in beperkingen, wat inhoudt dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat.