Een 35-jarige man uit Zwolle is vrijdagochtend aangehouden voor het belagen en mishandelen van meerdere politieagenten tijdens een verboden demonstratie op het Museumplein. De man, die deel uitmaakt van de harde kern supporters van een voetbalclub, wordt verdacht van openlijke geweldpleging en diefstal met geweld.

Op zondagmiddag 24 januari liep een verboden demonstratie op het Museumplein uit de hand. De mobiele eenheid (ME) greep met onder meer een waterkanon in toen de demonstratie uitliep in rellen.

De Zwollenaar wordt ervan verdacht dat hij, samen met de harde kern supporters van andere voetbalclubs, meerdere agenten heeft belaagd en mishandeld. Hij zou hierbij de wapenstok van een van de agenten hebben afgepakt en meegenomen. Die wapenstok is overigens niet aangetroffen bij het doorzoeken van de woning van de verdachte.

Ook werd er bij dezelfde ongeregeldheden een agent knock-out geslagen. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Naar de persoon die hiervan verdacht wordt, doet de recherche nog onderzoek.