De politie heeft vorige week twee jongeren opgepakt die meerdere dure elektronische apparaten hebben gestolen in Amsterdam-Zuidoost. De berovingen vonden plaats nadat de slachtoffers hun spullen via Marktplaats te koop hadden gezet.

De twee zouden de slachtoffers na het zien van de online advertenties hebben benaderd voor een afspraak. Tijdens zo'n ontmoeting werden de slachtoffers beroofd. Er werden meerdere aangiftes gedaan en de politie begon daarom een onderzoek.

In samenwerking met Marktplaats konden de verdachten worden opgepakt. "De verdachten maakten op die dag een afspraak op straat en wisten er wederom zonder betaling vandoor te gaan met een telefoon", laat de politie weten. "Door agenten die in de omgeving aanwezig waren, konden de twee verdachten snel worden aangehouden."

De politie waarschuwt om voorzichtig te zijn bij het verkopen van spullen via internet. "Probeer altijd zo veel mogelijk gegevens van de partij waarmee u handelt te verifiëren, spreek bij voorkeur op een drukke locatie af waar veel mensen komen en camera's hangen en neem als het kan iemand mee."