De politie heeft in het opsporingsprogramma Bureau 020 twee foto's vrijgegeven van een overleden man die begin februari om het leven kwam toen hij werd aangereden door een metro in Amsterdam.

De recherche heeft geen aanwijzingen dat het zou gaan om een misdrijf en vermoedt dat de man zichzelf om het leven heeft gebracht of slachtoffer is van een noodlottig ongeval. De politie wil graag de identiteit van de man achterhalen om de nabestaanden te kunnen informeren.

De aanrijding vond plaats op vrijdagavond 5 februari, op het metrospoor tussen station Van der Madeweg en Venserpolder. Uit het onderzoek van de recherche blijkt dat het vermoedelijk om zelfdoding of een noodlottig ongeval gaat.

De man wordt tussen de veertig en zestig jaar oud geschat, is ongeveer 1,80 meter lang en heeft bruine ogen. Hij heeft zwart haar met grijstinten ter hoogte van zijn slaap en is kaal op zijn achterhoofd. Hij heeft geen tatoeages. Op de avond van de aanrijding droeg hij een schaatsshirt van het merk Hunter en een witte hoodie van het merk Kultivate.

Verder had hij gestreepte fleecesokken en droeg hij een donkere spijkerbroek van het merk Blue Blood. De donkere bergschoenen die hij droeg, zijn van het merk Caterpillar en hebben de maat 43. "Uit onderzoek is gebleken dat de man twee schroeven in zijn kuitbeen net boven zijn enkel had, het slachtoffer is dus vermoedelijk aan zijn been geopereerd", aldus de politie.