De grootste hal van de RAI wordt bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen gebruikt als drive-instemlocatie. Op die manier kunnen burgers veilig vanuit de eigen auto stemmen.

Op de locaties waar normaliter gestemd wordt, kan niet altijd 1,5 meter afstand worden gewaarborgd. De gemeente ging daarom op zoek naar alternatieven. Behalve stemmen vanuit de auto, kunnen ook fietsers en voetgangers er terecht.

De grootste hal van de RAI biedt normaal gesproken plaats aan duizenden mensen, maar staat vanwege de coronacrisis al langere tijd leeg. "We hebben een constructieve samenwerking met de gemeente. Samen kijken we naar slimme, innovatieve toepassingen om op een veilige en verantwoorde wijze evenementen te organiseren en faciliteren, zodra de besmettingscijfers dit toelaten", aldus een woordvoerder van de RAI.

De RAI wordt sinds juni ingezet als GGD-testlocatie en sinds januari ook als vaccinatielocatie. "We zijn dan ook blij dat de Amsterdammers op 15, 16 en 17 maart ook naar de RAI komen om te stemmen als automobilist, fietser of voetganger."