Een 21-jarige man uit Rotterdam heeft zichzelf bij de politie gemeld in verband met een mishandeling die vorig jaar september op de Prins Hendrikkade in Amsterdam plaatsvond, meldt de politie maandag.

Vorige week maandag werd al een andere verdachte aangehouden, een 34-jarige man uit Zoetermeer.

Halverwege november gaf de politie voor het eerst beelden vrij van de twee verdachten die een dertigjarige man met vechtsporttechniek in elkaar geslagen hadden. Beide opgepakte mannen worden ervan verdacht de man meerdere stoten en trappen te hebben gegeven.

Het slachtoffer heeft volgens de politie "ernstig, mogelijk zelfs blijvend, letsel" opgelopen. "Hij is nog steeds niet hersteld. Hij heeft verbrijzelde kaken opgelopen, waardoor hij lange tijd moeite had met praten en met eten", zegt een woordvoerder van de politie.

De mishandeling vond plaats op de Prins Hendrikkade in de buurt van Grand Hotel Amrath. Een donkerkleurige Mercedes met blauw kenteken veroorzaakte bijna een aanrijding met drie voetgangers die overstaken.

Bestuurder en bijrijder slaan in op slachtoffer

Een van de voetgangers - het latere slachtoffer - riep de auto na en maakte een handgebaar. Hij liep naar de auto toe om de bestuurder aan te spreken.

De bestuurder en de bijrijder stapten de auto uit en duwden de vriendin van het slachtoffer - die de boel wilde sussen - weg waardoor ze op de grond viel. Daarna begonnen ze op de 21-jarige man in te schoppen en slaan.

Op beelden is duidelijk te zien hoe het slachtoffer wordt toegetakeld. De bestuurder, mogelijk een taxichauffeur van beroep, en de bijrijder worden verdacht van de mishandeling.

De politie laat weten dat tips naar aanleiding van uitzendingen in Opsporing Verzocht en Bureau 020 van grote waarde waren voor het onderzoek. De politie gaat verder met het onderzoek en de verdachten worden verhoord.