De Spaanse politie heeft Erxinio L., die in 2019 een 24-jarige man zou hebben doodgeschoten in parkeergarage The Bank bij het Rembrandtplein in Amsterdam, opgepakt. Hij verbleef in Valencia en is daar door een arrestatieteam aangehouden.

De politie verspreidde een paar dagen na de dodelijke schietpartij al een foto van L. Ook stond hij internationaal gesignaleerd. Toch bleef hij nog tot deze week voortvluchtig.

De 24-jarige Orpheo Gefferie uit Almere werd op 18 mei 2019 doodgeschoten bij The Bank.

Op de desbetreffende zaterdagochtend hield een groep mensen na het uitgaan nog een kleine afterparty in de parkeergarage. Uit camerabeelden blijkt dat bij de betaalautomaat een ruzie ontstond nadat een jongen probeerde voor te dringen. Gefferie, die ook met zijn vrienden in de garage was, leek de ruzie te willen sussen.

De twee verdachten, Darnell T. (22) en Erxinio L. (21), waren bij die ruzie betrokken. Op het bewuste moment zou L. tegen T. hebben gezegd om "dat ding te halen", waarna T. naar een auto liep en iets pakte wat op een wapen leek. Niet veel later schoot L. het slachtoffer in zijn nek. Gefferie overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

T. kon kort na het incident worden aangehouden. L. was sindsdien verdwenen, maar is nu dus in Spanje aangetroffen en aangehouden.

Het OM eiste ongeveer een maand geleden vijftien jaar celstraf tegen L. Hij zit vast op verdenking van doodslag of moord. De rechtbank doet op 5 maart uitspraak in de zaak.