De Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot heeft per mail gewaarschuwd voor de gevolgen van een datalek. Er zijn gegevens van ongeveer 30.000 mensen buitgemaakt.

"Het gaat om gegevens als de naam, e-mailadres, telefoonnummer, soms het huidige adres. Het hangt er vanaf wat mensen hebben ingevuld, niet alle velden zijn verplicht", laat een woordvoerder van van woningcorporatie weten.

De woordvoerder benadrukt dat het alleen om gegevens gaat van mensen die zich op deze website hebben geregistreerd en dus niet om alle huurders. "Het is een site waarop mensen hun interesse kunnen aangeven. Er zijn geen dingen geüpload als inkomens of BSN-nummers."

De fout lag bij de externe hostingpartij, die gehackt was. Inmiddels is het datalek gedicht en is er een melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Volgens de woordvoerder heeft de hostingpartij verzekerd dat het lek inmiddels gedicht is en dat mensen zich dus weer op de site kunnen registreren.

Alle personen die zich hadden geregistreerd hebben een mail ontvangen. Hen wordt geadviseerd op te letten als ze benaderd worden door partijen die zeggen dat ze Stadgenoot zijn.