Bewoners van Amsterdam kunnen binnenkort meedenken over de invulling van het nieuwe stadspark op het dak van de Gaasperdammertunnel. De komende maanden wordt de bodem op het dak van de tunnel klaargemaakt voor de aanleg van beplanting, paden en bomen.

De tunnel in het stadsdeel Zuidoost ging afgelopen november open voor verkeer. Op het dak komt een park met acht velden en twee open ruimtes. Deze ruimtes gaat de gemeente zelf inrichten. De parkvelden kunnen mogelijk worden gebruikt voor sporten, ontmoeting, een cultureel podium of stadslandbouw.

Bewoners kunnen vanaf 26 februari tot eind april meedenken over het gebruik van het park en de inrichting van deze velden. Zodra de plannen in september definitief zijn, zullen de werkzaamheden rond de jaarwisseling van start gaan.

Het nieuwe park, voorlopig het Gaasperdammertunnelpark genaamd, ligt tussen Gaasperdam en de Bijlmer en is ongeveer 2 kilometer lang en 65 meter breed. Het verbindt het Nelson Mandelapark en het Centraal Park Gaasperdam. Gezamenlijk vormen deze parken straks het grootste park van de stad.

"Amsterdam krijgt er met dit park ineens 15 hectare groen bij: goed nieuws voor de Amsterdamse mensen en dieren. Dit is een prachtige oplossing om de ruimte boven een snelweg beschikbaar te stellen voor alle Amsterdammers", aldus wethouder Laurens Ivens van openbare ruimte en groen.