Politie Amsterdam Team Openbaar Vervoer heeft zondag samen met de politie Lelystad en Zeewolde twee zakkenrollers opgepakt die op Amsterdam Centraal Station een zestienjarige jongen van zijn iPhone beroofden.

Het slachtoffer stond zondag op perron 14 bij het Centraal Station te wachten toen hij werd aangestoten door een man die vervolgens "begon te trekken en duwen", schrijft Team Openbaar Vervoer op Facebook. Een andere man kon door deze afleidingsmanoeuvre de telefoon van de jongen ongezien stelen.

Het slachtoffer had pas door dat hij was beroofd toen de verbinding tussen zijn EarPods en iPhone verbrak. De mannen waren op dat moment al in de trein richting Lelystad gestapt. In paniek kwam de jongen bij het politieteam op Centraal Station aan, waarop de medewerkers camerabeelden terugkeken. "De diefstal stond duidelijk op beeld, evenals de twee verdachten", zegt het politieteam.

De twee verdachten bleken nog niet te zijn uitgestapt, dus werd de politie uit Lelystad en Zeewolde ingeschakeld "en verzocht het tweetal op treinstation Lelystad een 'warm welkom' te geven".

De politie laat weten dat de twee mannen zijn aangehouden en de iPhone weer bij het slachtoffer terecht is.