Door een gemeentelijke subsidie van 95.000 euro kan Urban Sport uitbreiden met een indoor skatepark bij Sportpark Ookmeer in Amsterdam Nieuw-West. De baan van 1.000 vierkante meter is geschikt voor skateboarden, inlineskaten, stuntsteppen en BMX-en.

De bouw van het indoor skatepark is deze week gestart en het park wordt naar verwachting in april geopend, als de coronamaatregelen dat toelaten.

De skatesport wordt steeds groter in de stad, ziet ook sportwethouder Simone Kukenheim: "De Urban Sports scene blijft groeien in Amsterdam. Maar tot op heden ontbreekt het aan een indoor skatepark waar iedereen zijn of haar sport kan beoefenen. Door de huidige coronamaatregelen merken we meer dan ooit hoe belangrijk het voor zowel lichaam als geest is om te kunnen bewegen. Met de komst van dit nieuwe skatepark kunnen we straks - als de coronamaatregelen het weer toelaten - voorzien in een behoefte van veel urban sporters, beginners en gevorderden."

De baan komt in Nieuw-West vanwege de drukte op het andere nieuwe skatepark op het Zeeburgereiland. "We verlichten hiermee de druk op de veel gebruikte Urban Sport Zone op het Zeeburgereiland en zo kan er het hele jaar door worden gesport."

Het skatepark House of Urban Sports wordt gerealiseerd in het oude gebouw van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding op sportpark Ookmeer. De toegangsprijs voor vrij sporten wordt 6 euro.