Bouwproject De Entree, waarbij de voorzijde van Amsterdam Centraal wordt vernieuwd, heeft een tekort van 25 miljoen euro vanwege onvoorziene kosten. Dat zei verkeerswethouder Egbert de Vries donderdagochtend in een commissievergadering in het stadhuis.

Het gaat om onvoorziene zaken, zoals kabels en leidingen die onder de grond anders liggen, maar ook om hogere organisatiekosten.

Met De Entree worden alle werkzaamheden bedoeld aan de centrumzijde van het station. Zo worden alle tramsporen en halten vernieuwd, komt er een ondergrondse stalling voor zevenduizend fietsen en komen er voor het station meer water en bomen. Het project startte in 2018 en duurt zeker vijf jaar.

Er is inmiddels onderzoek gedaan naar de oorzaken van de extra kosten. Die resultaten worden op korte termijn met de gemeenteraad gedeeld. Of de hogere kosten ook gepaard gaan met vertraging, is nog niet duidelijk.

De kosten werden bij de start van het project geraamd op 145 miljoen euro, dat was begin 2020 al opgelopen tot 194 miljoen euro.