Een 29-jarige relschopper uit Houten heeft zich dinsdagavond gemeld bij de politie naar aanleiding van de ongeregeldheden op het Museumplein van 17 januari. De politie vertoonde in Opsporing Verzocht beelden van vier mannen, onder wie de Houtenaar, die verdacht worden van openlijke geweldpleging tijdens de verboden demonstratie.

De politie heeft veel tips over de andere drie verdachten gekregen. Ook zijn er namen genoemd. De beelden van het viertal zijn offline gehaald.

"Dit waren de eerste, maar waarschijnlijk niet de laatste beelden van verdachten die we zullen tonen", schrijft de politie. Via Twitter roept de politie mensen die strafbare feiten hebben gepleegd op zich te melden.

Bij de verboden demonstratie waren ruim vijftienhonderd mensen aanwezig. Zij werden in de loop van de middag door de Mobiele Eenheid (ME) verdreven naar de straten rondom het Museumplein.

De politie pakte in totaal 115 mensen op. Zeven arrestanten worden verdacht van openlijke geweldpleging.

De mannen op de beelden die dinsdag zijn vertoond, hebben volgens de politie agenten aangevallen en vernielingen aangericht. Zij worden ook verdacht van openlijke geweldpleging.