De Amsterdamse politie heeft in het opsporingsprogramma Bureau 020 beelden vrijgegeven van de man die halverwege december de Hitlergroet bracht bij de Westermoskee en met een steen de ruiten van het pand insloeg.

Op maandag 14 december tussen 19.30 uur en 20.30 uur is de verdachte te zien op bewakingsbeelden van de moskee aan het Piri Reïsplein bij de Baarsjesweg.

De man loopt langs de pilaren, staat stil en brengt een aantal keer de Hitlergroet. De verdachte maakt ook nog een spugende beweging in de richting van de buitenmuur van de moskee en trapt een paar keer tegen het gebouw aan.

Als de imam een dag later bij de moskee aankomt, blijken drie ramen vernield te zijn. In twee andere ramen zitten barsten.

De man wordt tussen de 1,65 en 1,70 meter geschat, heeft volgens de politie een lichte tot licht getinte huidskleur, een stevig postuur en is tussen de achttien en dertig jaar oud. Die avond droeg hij een donkere jas met capuchon, donkere broek en donkere sportschoenen met een lichte zool. Verder had hij een donkere rugtas met witte strepen.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie.