De Amsterdamse politie heeft woensdagavond opnieuw twee grote partijen illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dat gebeurde nadat er onderzoek was verricht naar het verkopen van vuurwerk.

Al het vuurwerk is in West gevonden. Eerst werd een 23-jarige Amsterdammer opgepakt, omdat in zijn auto illegaal vuurwerk lag. Daarna troffen agenten ook in een woning illegaal vuurwerk aan. Uiteindelijk zijn 108 cobra's, veertien shells en vijf dozen met in totaal tweehonderd stuks nitraten in beslag genomen.

In het tweede onderzoek hield de recherche nog een verdachte aan, wederom een 23-jarige man uit Amsterdam. In een woning en box werden daarna grote hoeveelheden zwaar vuurwerk aangetroffen. Agenten namen 36 shells, 160 nitraten en 78 cobra’s in beslag.

In totaal ging het om bijna zeshonderd stuks illegaal vuurwerk. "Het in beslag genomen vuurwerk is erg gevaarlijk en kan voor zeer grote schade zorgen, zeker in een dichtbevolkt gebied. De opslag in woningen en een boxruimte zorgt voor een enorme gevaarzetting en had aanzienlijke gevolgen voor de hele wijk kunnen hebben", laat de politie weten.

De twee verdachten zitten op dit moment nog vast en zijn in verzekering gesteld. Donderdag zullen ze worden voorgeleid aan een rechter-commissaris.